Keuringen

Beknopt bevindingen aan de hand van de genomen röntgenfoto’s zullen gepubliceerd worden in de catalogus. Hierdoor heeft u zelf de mogelijkheid om de veterinaire bevindingen van elk paard in de vorm van een korte samenvatting door te nemen. Voor uitgebreid informatie omtrent de genomen Röntgenfoto’s en klinische beeld dient u wel contact op te nemen met de keuringsarts. Het is ook mogelijk om de Röntgenfoto’s & Keuringsrapporten per E-Mail te ontvangen op aanvraag, voorafgaand de veiling. Tijdens de presentatie(s) en de veiling zullen onze dierenartsen beschikbaar zijn voor het beantwoorden van al uw vragen.

Mocht u één of meerdere paarden door u eigen dierenarts willen laten onderzoeken of aanvullend röntgenfotos wil laten maken is dit uiteraard mogelijk.

voor vragen omtrent de keuringen & uitslagen kunt u contact opnemen met Veterinair Centrum Someren:

Tel: +31 493 441070

e mail: Secretariaat.Paard@vc-someren.nl

Dr Edwin Enzerink – Current Dutch Team Vet

Dr Arie Hoogendoorn – Voormalig Team Dierenarts

DIERENARTSEN

De veterinaire keuringen worden uitgevoerd door een van de hieronder aangewezen dierenartspraktijken. Deze praktijken staan bekend als de meest vooraanstaande praktijken van Nederland. Het team dat verantwoordelijk is voor de veterinaire keuringen van de veilingpaarden bestaat uit:

Veterinaire Centrum Someren

  • Dr E. Enzerink – Current Dutch Team Vet (Dressuur) (Europees specialist veterinaire chirurgie, Diplomat ECVS

Veterinaire Centrum Honselersdijk

  • Dr J. Marée (Erkend Keuringdierenarts)

Veterinaire Centrum De Watermolen

  • Dr J Greve – Former Dutch team Vet (Dressuur)
  • Dr Arie Hoogendoorn – Former Dutch team vet (Springen)

Wat wordt er precies gedaan tijdens de keuring?

De mogelijkheden om een paard te keuren zijn eindeloos, evenals de kosten – denk aan de klinische gedeelte, röntgenfotos, echografie, MRI’s, bloedonderzoeken en talloze andere onderzoeken. Hoe ver moeten kopers of verkopers gaan?

Equine Elite neemt daarom het keuringsadvies aan de hand van de richtlijnen zoals door de kliniek is aangegeven.

Allereerst worden alle paarden volledig klinisch gekeurd, waaronder (maar niet beperkt tot): – buigproeven, inspanningstesten, onderzoeken van vacht, hart, longen, ogen en luchtwegen.

Ten tweede worden er röntgenfoto’s gemaakt van de paarden. Verplichte röntgenfoto’s worden gemaakt van de Voorbenen (Hoefkatrol, kogels, enz.), De achterbenen (Kogels, Spronggewricht, Knieën e.d.) & de Nek- en rug .

Dr  Jacques Marée (Erkend Keuringdierenarts)

Gegevens & Details

Dossiers met betrekking tot door Washington Events bekend geschiedenis, bijzonderheden, behandelingen, (stal) gedrag e.d. worden zo nauwkeurig mogelijk bijgehouden en desnoods aangepast tot en met de dag van de veiling. Iedereen heeft de mogelijkheid om deze dossiers in te zien op aanvraag bij de veilings secretariaat alsmede paspoorten & stamboekpapieren. Op verzoek is het ook mogelijk om dossiers, keuringsrapporten & Röntgenfoto’s per e-mail te ontvangen.